Alla inlägg under januari 2007

Av AMANdA - 23 januari 2007 18:21

Vi håller på med ett släktforsknings-arbete i skolan. "Min historia" heter den uppsats som jag ska skriva och den ska handla om, ja - min historia. Tanken är att man ska intervjua så många släktingar som möjligt som finns i livet för att få en bild av hur världen såg ut under 1900-talet och hur folk under den tiden levde.Jag intervjuade Farmor & Farfar idag. När jag kom innanför dörren fick jag en stor kram av farmor, "Jag tänkte att vi skulle laga sån där tacos idag", sa hon och visade stolt upp grönsakerna, tortillabröden och köttfärsen som hon hade köpt. Hon hade frågat en tjej på Ica vad man skulle köpa till tacos. Hon är för söt ibland, min farmor.Intevjun gick bra. Farmor och Farfar pratade i munnen på varandra, ivriga att beskriva 1900-talet med högertrafikomläggning, färg-tv, oljekris och Palme-mordet.När jag frågade dem om hur de träffades fick jag för första gången i mitt liv se de utbyta ett ögonkast av kärlek till varandra. En liten sprakande gnista som gjorde sig påmind. Skälet till att de satt där i köket tillsammans, skälet till att de skaffat barn, köpt hus, gift sig. Jag såg skälet, såg den gnistrande lilla känslobomben som funnits - som finns - och det var det bästa jag fick ut av den intervjun. Att se kärlek som varat i över 50 år.Jag som trodde att jag för längesedan slutat tro på evinnerlig kärlek, men nej;jag tror igen.

Av AMANdA - 22 januari 2007 11:45

(SKOLARBETET överfaller miglurar på mig bakom varje hörnsvävar ovanför som en osalig andebiter mig i tårnaviskar till mig om nätternatjuter på mornarnaöverfaller mig från alla håll.)- Joo, Det är rätt mycket just nu.

Av AMANdA - 21 januari 2007 18:30

Volleybollträning idag inför Volleybollturneringen om några veckor som jag anmält mig till.Volleybollträning.JENS(efter att han sett mig spela i en kvart): HA HA - manda, jag trodde du sa att du var BRA ?!... trodde jag ja.jag är usel

Av AMANdA - 20 januari 2007 17:41

Idag har jag varit och pysslat. Det råkar vara så att jag faktiskt har en viss fallenhet för och intresse i konsten att virka. Virknålen är min vapendragare, maskorna mina bästa vänner och garnnystanen mina själsfränder. We're like this: X (kors med fingrarna, alltså).Så därför var jag virk-instruktör åt de andra pysslarna idag. De var jätteduktiga, lärde sig snabbt och virkade på ordenligt. Det är dags att skrubba bort hemslöjdens töntstämpel;virka is the shit!

iCA

Av AMANdA - 19 januari 2007 19:05

Gick in på ICA idag, jag skulle ha gått dit förra veckan, men förlåt, jag glömde bort det totalt. Så jag åkte från skolan vid 11, skippade föreställningen IngerIngerInger som jag egentligen jättegärna ville se, läste en recension om den i SvD, verkade intressant. Men vad gör man inte för cash och arbetslivserfarenhet i dagens samhälle, eller rättare sagt; vad gör inte JAG för cash och arbetslivserfarenhet?Jag är omåttligt taggad på att arbeta, men ändå, jag vill inte kräva ett jobb. Det är jobbigt att skriva CV, att skryta om sig själv sådär ... Men jag gick dit i alla fall. Tur att Ronja tjatade på mig igår. Bossen var inte där, han hade tagit ledigt den här veckan, så jag fick prata med en annan kille, glasögon och jättetrevlig. Jag fick skriva upp mitt namn, adress och telefonnummer, sen skrev han upp mig på ett schema, så jag ska få komma och provjobba på onsdag. Jaa, provjobba, så att jag får se var jag ger mig in på, så att de ser om jag är nåt att hänga i julgranen. Men det är jag banne mig. Upp till bevis på onsdag.

Av AMANdA - 18 januari 2007 19:03

"Amanda, jag hörde dig på radio igår! Tyckte att jag kände igen rösten .. det var du va?"YES, det var jag.

Av AMANdA - 17 januari 2007 23:12

jagharpluggathelakvällen&jagärsåtröttattjagvillstickamigpåensländaochsovai1
00år

Av AMANdA - 16 januari 2007 18:17

Malinsky skrev ut sig från Fryshuset förra veckan. Klassrummen ekar tomma utan hennes gapflabb, hårsprayade hår och trasiga converse.SPE: HALLÅ, är det nån som har spegel?!JAG: Nix.SPE: ÅH, varför skulle Malin sluta för?! ... HON hade ALLTID spegel!

Ovido - Quiz & Flashcards