Alla inlägg den 3 januari 2009

Av AMANdA - 3 januari 2009 17:44

Idag gick första flyttlasset till Näckrosen, mitt nya hem. Jag, pappa, Nea och Viggo hämtade en säng hos farmor och farfar, släpade ned en soffa, en kista, ett stort bord, stolar, en kökssoffa och en lampa från vinden, lastade in allt i en hästtransport och körde iväg. E4:an raka vägen till Solna.


"ÅÅH, vilken mysig bio!" utbrast Viggo när vi körde förbi Filmstaden.

"Mmm, jag vet, här kan vi gå på bio när du kommer och hälsar på mig", svarade jag.

"Jag ska hälsa på dig varje dag, Manda.."


Lägenheten såg ut som ett bombnedslag, Lovisa flyttade in i måndags och har börjat få lite ordning på sitt rum (under det tjocka lagret av omkringslängda kläder, förstås). Mitt rum har ingen styrsel alls, allt står huller om buller. Ändå kan man gå runt och tänka sig hur mysigt det kommer att bli, för det finns känsla på Näckrosvägen 24. Huset är byggt 1946, det är rejält och funktionalistiskt. Pappa gav tummen upp för lägenheten, "den var ju stor för att vara en tvåa!".

Jag är riktigt nöjd med väggfärgen jag har valt, äggskalsvit. Den är fräsch och ljus och funkar till allt (särskilt mina trämöbler!). Jag började planera möbleringen lite smått, gick runt och tog ögonmått, mumlade högt för mig själv, överlade mina idéer med Nea.

"Det här var riktigt kul!" flinade hon och erbjöd sig att hänga med mig dit imorgon igen för att möblera iordning. Så vi åker dit imorgon, jag, Nea och Viggo och fixar med lägenheten. Det känns så bra, jag trodde jag skulle förlora er syskon nu när jag flyttar, men det behöver kanske inte bli så.. Ni är alltid välkomna hem till mig!


Det kommer ordna sig,

på alla sätt.

Jag lämnade Näckrosen med en varm känsla i magen.


Ovido - Quiz & Flashcards